Mestverwerking

VOOR EN DOOR BOEREN

Veehouders met een mestoverschot op hun bedrijf hebben sinds 1 januari 2014 te maken met een mestverwerkingsplicht. Dit betekent dat een deel van de overschotmest die op het bedrijf geproduceerd is, verwerkt moet worden.

Het percentage van het bedrijfsoverschot dat u moet laten verwerken, hangt af van de regio waarin uw bedrijf gevestigd is. Het percentage van uw mestoverschot dat u verplicht bent om te verwerken verschilt per regio. In 2019 zijn dat: 59% voor regio zuid, 52% voor regio oost en 10% voor regio overig.

albers transport

Totaalconcept

 

Wij kunnen u op drie manieren van dienst zijn bij de mestverwerkingsplicht, namelijk door uw mest te scheiden, te bewerken en te exporteren.

Of door rechtstreekse afvoer van de mest naar een verwerker/exporteur (opmerkingscode 61). Dit geldt zowel voor drijfmest als vaste mest.

Ook bemiddelen/handelen wij in VVO’s (Vervangende mestVerwerkings Overeenkomsten)

HEB JIJ EEN VRAAG, OF WIL JE MEER INFORMATIE OVER ONZE PRODUCTEN EN SERVICES Wij staan u graag te woord en adviseren u graag om te komen tot een optimale oplossing voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op met Martijn Albers. Telefoon: (0485) 478609 of via e-mail mestdistributie@albersbv.nl.